Európai Uniós ON-LINE TÁVMUNKA KOORDINÁCIÓS KÖZPONT – munkakiosztási szerver
Munkaszerver belépés

Bejelentkezés a szerverre


Jelszó emlékeztető:


SiteLock

Paypal regisztráció

A PayPal regisztráció leírásának megtekintéséhez kattintson a logóra! Amennyiben már van PayPal számlája, nem szükséges új PayPal számlát nyitnia, a meglévő használható!
StatCounter


Statisztika megtekintése

A számláló és a statisztika indítása: 2010.10.05 10:00

Tartalom megosztás


Aktív táv-nyomtató

Az Új Táv-nyomtató berendezés telepítése 2013.05.13-án befejeződött. A táv-nyomtatás funkció elérhető, a munkafeladatok elvégezhetők az új táv-nyomtatási és táv-fénymásolási funkciók és menüpontok valamint munkafolyamatok indulnak!

Konica Minolta C220


Használati driver letöltése: kattintson a nyomtató képére!
A telepítési útmutató 2013.05.13-től megváltozott! Az új használati és telepítési letölthető a következő linkről: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
BELÉPÉS a WEB-es nyomtató felületre

A táv-nyomtató berendezés 0-24 óráig elérhető, a kinyomtatott anyagokat Magyarországi partnerünk elsőbbségi küldeményként postázza a távmunkás vagy a megrendelő címére!

PayPal lemondása

PayPal automatikus hosszabbítás lemondása

Monthly Archives: június 2015

Budapest, 2015. június 23., kedd – Magyarországon az álláskeresők 75 százaléka látogatja a közösségi oldalakat kifejezetten azért, hogy új munkát találjon, ami a Randstad Award globális kutatása alapján a legmagasabb arány a világon.

Külföldi munkát legegyszerűbben a külföldi magyarokon keresztül találhat egy állást kereső

A 23 országot és a világgazdaság háromnegyedét lefedő, reprezentatív felmérés szerint világszerte átlagosan csak minden második álláskereső használja ezeket a portálokat munkaszerzésre. Japánban mindössze 26, az USA-ban pedig 34 százalék tesz így, de Németországban is csak az álláskeresők fele lép be a közösségi oldalakra új munka reményében.

A kutatás eredményei azt tükrözik, hogy globális szinten és Magyarországon egyaránt a Facebookot választja a legtöbb álláskereső. Amennyiben külföldi magyarokon keresztül keres valaki munkát érdemes még a külföldön lévő munkaközvetítő irodák szolgáltatásait is igénybe venni, melyek ingyenesek az egész Európai Unióban.

09 Jun 2013 --- Closeup of a young woman blue eye with Facebook logo reflecting in it. Black and white with blue --- Image by © Oleksiy Maksymenko/All Canada Photos/CorbisA szerkesztőséghez kedden eljuttatott közlemény idézi Baja Sándort, a Randstad Hungary munkaerő-piaci szolgáltató cég ügyvezető igazgatóját, aki ismertette: a LinkedInre tízből csak egy álláskereső lép be Magyarországon, blogokat ugyanakkor minden ötödik ember olvas álláskeresés céljából.

A felmérés rámutatott továbbá arra, hogy az alkalmazottak gyakran cserélik munkahelyüket, a munkavállalók 23 százaléka váltott munkahelyet az elmúlt egy évben, és 22 százalék tervezi, hogy másik állást keres a következő évben. Az új álláskeresők válaszai alapján a munkavállaló leggyakrabban azért vált, mert túl alacsonynak tartja a fizetését, ezt a plusz juttatások elmaradása, illetve a karrierlehetőségek hiánya követi.

A kutatásból kiderül az is, hogy az alkalmazottak számára – munkahelyük megtartásakor – a munka és a magánélet közötti egyensúly, valamint a rugalmas munkavégzés a legfontosabb, ezt követi a közvetlen felettessel való kapcsolat.

A Magyarországon több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével zajló felmérés szerint a magyar férfiak az autóiparban, a nők legszívesebben szolgáltató vállalatoknál, az FMCG (napi fogyasztási cikkek) vállalatoknál vagy a gyógyszeriparban dolgoznának.

An older man riding on top of a stack of internet app icons. --- Image by © C.J. Burton/CorbisA külföldi magyarok facebook elérhetőségei

Európai Unió vegyesen

Külföldi Magyarok
Külföldi Munka hírportál és folyóirat
Külföldi munkát keresők és megbeszélők csoportja
Külföldi Hírek
Külföldi álláshirdetések
Külföldi állások gyűjteménye
Külföldi munkára vágyó magyarok

Egyesült Királyság

LONDON (es kornyeke) MAGYAROK
Londoni Magyar Közösségi Portál
LION – Legnagyobb Info Oldal Nagy-Britanniában
Angliában élő magyarok!
Hungarians on the facebook!
Londoni fiatalok csoportja
Egyesült Királyságban Élő Magyarok Közösségi facebook Oldala (HUK)
Magyar “mesterek” és szolgáltatások Angliában
Angliai Magyarok csoportja
HIRDETÉSEK LONDONBAN keres-kinál LONDONI MAGYAROKNAK
Magyarok Wembley – Harrow – Ealing
Brightoni magyarok
U K – Magyarok Londonban, hírdetések-információk
Hastings-i magyarok
Angliában élő magyarok csoportja
Magyar gyermekes családok az UK-ban
Magyarok hirdetesei Angliaban
Prestoni és környékei Magyarok
Kiadó Szobák Házak UK-ban Keres-kinál

Németország:

Ungarn in Deutschland-Magyarok Németországban
Németországi magyarok
Magyarok Németországban
Nürnbergi magyarok
Pforzheimi magyarok
MANNHEIMI MAGYAROK
Karlsruhei Magyarok
Ingolstadti Magyarok
Geislingenben és körülötte élő magyarok
Rosenheimi magyarok
Németországi apró
Jobcenter Németországi Magyaroknak

Ausztria:

Ausztriai magyar segítők
Bécsi Munkalehetőségek!
Bécsi munkalehetőségek – albérletek – hírek
Fórum a Külföldi munkalehetőségekről
Ausztriai apró
Külföldi kiút állás hirdetései
Bécsi munka s.o.s

Budapest, 2015. június 15., hétfő – Tovább nőtt az internet előfizetések száma 2015 első negyedévében: elérte a 7,4 milliót, ez 12 százalékkal több az előző év azonos időszakinál. Tovább nő a távmunkában dolgozók száma.

Az internet előfizetések számának növekedése hozzájárul a távmunka és mobilmunka térhódításának is, mely munkavégzési formák egyre népszerűbbek az EU-ban

A KSH szerint a piac folyamatos koncentrálódása miatt az előfizetések több mint 93 százalékát 7 szolgáltató biztosítja.

20150616_MTI_G0239

Az internet-előfizetések száma Magyarországon (2011-2015. I. negyedév)

A vizsgált időszakban az internet-előfizetések 81 százaléka volt egyéni, míg 19 százaléka üzleti, ez az előző év azonos időszakához viszonyítva 2 százalékpontos eltolódást jelentett az egyéni előfizetések irányába.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy az első negyedévben a vezeték nélküli internet – ezen belül a legnagyobb részt képező mobilinternet – 16 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, valamint, hogy az összes internet-előfizetés 65 százalékát a mobilinternet adta. Az így bonyolított adatforgalom 9,3 ezer terabyte volt, 37 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A KSH szerint az idei év első negyedévében az internet-szolgáltatásból származó nettó árbevétel megközelítette a 44 milliárd forintot, ami folyó áron 6,2 százalékkal volt több az egy
évvel korábbinál. Az árbevétel 38 százalékát a mobilinternetes előfizetések adták, ami 11 százalékos növekedést jelent 2014 első negyedévéhez képest.

A vizsgálat az internet mellett a távközlés első negyedéves helyzetére is kiterjedt. A KSH szerint a mobiltelefon-előfizetések száma az év első három hónapjában 145 ezerrel ,1,2 százalékkal bővült, elérte a 11,8 milliót. Ezen belül a havidíjas előfizetések száma is tovább emelkedett, március végére meghaladta a 6,5 milliót, ami 4,3 százalékos emelkedés 2014 azonos időszakához képest. A feltöltőkártyás előfizetések száma azonban 123 ezerrel, aránya pedig 1,6 százalékponttal csökkent.

Man using digital tablet

A KSH felhívta rá a figyelmet, hogy bár a mobilpiac kezdi elérni a telítettségi szakaszát, tovább növekszik az előfizetők száma. A szolgáltatók közötti éles versenyt bizonyítja, hogy a cégek már nemcsak az új ügyfelekre, hanem a versenytársak előfizetőiknek megszerzésére is törekszenek – írták.

A KSH a mobilhálózatok mellett a vezetékes távközlési szolgáltatásokat is vizsgálta. A vezetékes fővonalak száma az év első negyedévében elérte a 3 milliót, 2,8 százalékkal emelkedett a 2014 első negyedévihez képest.

A KSH adatai szerint a távközlési szolgáltatók (internet, kábeltelevízió, telefon) távközlési tevékenységéből származó 2015. első negyedéves nettó árbevétele 207,9 milliárd forint volt, ami folyó áron 4,8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában elért 198,3 milliárd forintot.

Berlin, 2015. június 11., csütörtök – Hackertámadás miatt le kell cserélni a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag több mint 20 ezer számítógépet kiszolgáló informatikai rendszerét – írta csütörtökön a Süddeutsche Zeitung című napilap.

Hacking

sz_allgemein_headerA müncheni lap és két regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság, az NDR és a WDR közös tényfeltáró munkacsoportjának beszámolója szerint a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) a Bundestag specialistáival és egy német informatikai cég szakembereivel már több mint egy hónapja próbálja feltartóztatni és elemezni a Bundestag rendszerére mért támadást.

A BSI vezetője, Michael Hange csütörtökön tájékoztatja a Bundestag infokommunikációs ügyekkel foglalkozó bizottságát az eddig végzett munkáról. A lap szerint nem szolgál jó hírekkel, arról számol be, hogy a rendszer “totálkáros”, a megoldás pedig egy új hálózat felépítése.

Az ismeretlen elkövetők több hónapig észrevétlenül tevékenykedtek és a rendszer valamennyi eleméhez hozzáférnek, így a több mint 20 ezer számítógépből álló hálózat elemeinek adatait tartalmazó címtárhoz (Directory Service) is, és rendszergazdai jogosultságot szereztek, vagyis átvették az irányítást a frakciók, a Bundestag összes tagja és a képviselők valamennyi munkatársának gépe felett.

Ugyanakkor a támadóknak nem sikerült behatolni a titkos minősítésű dokumentumokat – így az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Edward Snowden által leleplezett titkos adatgyűjtő programjainak német vonatkozásait vizsgáló parlamenti bizottság iratait -, valamint a Bundestag dolgozóinak személyzeti anyagát kezelő, különálló és különlegesen védett hálózatokba.

A hackerek motivációja egyelőre ismeretlen, csak annyit tudni, hogy igen professzionálisan dolgoznak és támadásukat még nem sikerült kivédeni. Meglehet, hogy valamely külföldi titkosszolgálat megrendelésére tevékenykednek. Elképzelhető, hogy gazdasági vonatkozású adatokat akarnak megszerezni, de az is lehet, hogy képviselőkre nézve terhelő adatokat keresnek, amelyekkel aztán zsarolhatják őket.

London, 2015. június 2., kedd (KM) – A magyarok legkedveltebb célországa Ausztria és a Burgenlandi tartomány, ahová a legtöbben települnek át vagy ingáznak illetve vállalnak munkát. A kétnyelvű oktatás és a minőségi közösségi szerepvállalás segíti a Burgenlandban élők munkáját, mely egyre vonzóbb a magyarok számára.

Burgenlandi életképek és munkalehetőségek külföldi magyarok jóvoltából

Amikor a külföldi munkavállalás kerül szóba, sok embernek az ausztriai munkavállalás jut eszébe. Ennek egyszerű oka az, hogy Magyarországról nagyon sokan települnek át vagy ingáznak Ausztriába és ott vállalnak munkát. Annak érdekében, hogy megértsük azt miért is mennek oda olyan sokan, előtte kicsit ismerkedjünk meg ezzel az országgal, elsősorban Burgenlanddal, az Őrvidéki élettel és munkalehetőségekkel.

A munkavállalás előtt nagyon fontos áttekinteni az adott célország kulturális és életminőséggel, életvitellel kapcsolatos lehetőségeit, legfőképp a lakás vagy szoba bérleti lehetőségeket és a lehetséges külföldi személyes kapcsolatokat külföldi magyarokkal.

Austria, Burgenland, Eisenstadt, Joseph Haydn Gasse

Austria, Burgenland, Kismarton (Eisenstadt), Joseph Haydn Gasse

Ezek mind fontosabbak a munkánál. Aki fordítva kezdi, nagyot téved vagy nagyon pórul jáhat. Munka az van bőven mindenütt, hiszen a munkanélküliségi ráta a célországokban általában kicsi. Aki már külföldön van az előbb-utóbb talál magának munkát, viszont azt is érdemes tudni, hogy a külföldi munkahelyek elsősorban helyi munkaerővel töltik be az állásokat. Munkanélküli van minden külföldi városban, nem elsősorban a magyarokra van szükség.

Személyre szabott álláslehetőségek felkutatásában minden országban külföldi közvetítő irodák igénybevétele javasolt. Nagyon sok olyan magyarországi munkavállaló, akinek nyelvtudása gyenge vagy egyáltalán nincs, így egyetlen lehetősége ha külföldi magyarokon keresztül létesít kapcsolatot az adott célországgal, tartománnyal vagy településsel illetve a külföldi magyar munkáltatókkal. Ahol külföldi a munkáltató, oda is az ott élő külföldi magyarokon keresztül a legkönnyebb bejutni.

A kiutazás előtt érdemes tájékozódni a munkalehetőségekről is, melyre a legalkalmasabbak külföldi folyóiratok, újságok. A külföldi magyarok által összeállított és kiadott „Külföldi Munka” c. újságban is nagyon sok Burgenlandi állásajánlatot találhatnak az érdeklődők – magyar nyelven Európai Uniós külföldi közvetítő iroda szolgáltatásainak igénybe vételének lehetőségével, teljes körű ügyintézéssel.

Példaképpen tekintsék meg olvasóink a Burgenland Őrvidéki Alsóőri Népzenei Együttes, Tájház, Lovarda, kétnyelvű református gyülekezet, külföldi munkaközvetítő iroda és egy burgenlandi magyar gazdálkodóról készült fényképeket, tudósításokat.

Alsóőri Népzenei Együttes Őrvidéken (Burgenland) – Külföldi Magyarok

Alsóőr, 2015. június 1. Gyerekek játszanak a Zsótér és a Gaál család tagjaiból álló Alsóőri Népzenei Együttes próbája alatt az Őrvidéki (Burgenland) Alsóőrön (Unterwart) 2015. május 22-én.

burgenland3

burgenland4

A Zsótér és Gaál család tagjaiból álló Alsóőri Népzenei Együttes próbája

Tájház Alsóőrön (Őrvidék – Burgenland) – Külföldi Magyarok

Alsóőr, 2015. június 1. Szabó Ernő az általa létrehozott és gondozott tájházban, az Őrvidéki (Burgenland) Alsóőrön (Unterwart) 2015. május 23-án. A múzeum gyűjteményének nagy részét saját családjának használati tárgyai alkotják.

burgenland5

Szabó Ernő egykori szíjgyártó a tizennyolc éves korában a mestervizsgájára készített komatokkal (szekérvontatáskor a szarvasmarha nyakára való hám) az általa létrehozott és gondozott tájházban.

Szabó Ernő egykori szíjgyártó a tizennyolc éves korában a mestervizsgájára készített komatokkal (szekérvontatáskor a szarvasmarha nyakára való hám) az általa létrehozott és gondozott tájházban.

Lovarda Alsóőrön (Őrvidék – Burgenland) – Külföldi Magyarok

Alsóőr, 2015. június 1. Egy ló a Csikos lovardában az Őrvidéki (Burgenland) Alsóőrön (Unterwart) 2015. május 25-én.

burgenland7

burgenland8

Balogh László egy lovat futtat a Csikos lovardában az Őrvidéki (Burgenland) Alsóőrön (Unterwart) 2015. május 25-én.

Pós Jenő gazdálkodó Felsőőrön (Őrvidék – Burgenland) – Külföldi Magyarok

Felsőőr, 2015. június 1. Pós Jenő gazdálkodó szülőházának udvarán, az Őrvidéki (Burgenland) Felsőőrön (Oberwart) 2015. május 25-én.

burgenland14

burgenland15

Pós Jenő gazdálkodó szülőházának műhelyében

A Telejob Nemzetközi Munkaközvetítő Iroda – Külföldi Magyarok

Szerkesztőségünk a külföldi magyarok által működtetett Telejob Nemzetközi Munkaközvetítő Iroda munkatársait kérdezte az Ausztriai munkavállalással kapcsolatosan.

A Telejob Európai Uniós Nemzetközi Munkaközvető Központ az Egyesült Királyságban található nemzetközi központi közvetítő iroda, mely távmunkában Ausztriába és Németországba is vállal közvetítést az Európai Unió tagállamaiból jelentkező munkavállalók részére.

Általános információk Ausztriáról

Ausztria, avagy Osztrák Köztársaság (németül: Österreich) Több országgal határos, köztük Magyarország, Németország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Svájc és Liechtensein.

Ausztria tartományai (Bundesland):

Burgenland, Karintia (Kärnten), Alsó-Ausztria (Niederösterreich), Felső-Ausztria (Oberösterreich), Salzburg (Salzburgerland), Stájerország (Steiermark), Tirol (Észak-Tirol és Kelet-Tirol), Vorarlberg, Bécs (Wien)

Ausztria nagyobb városai, települései:

Bécs (Wien),  Grác (Graz), Linz, Salzburg, Innsbruck, Klagenfurt am Wörthersee, Villach, Wels, Sankt Pölten, Dornbirn, Bécsújhely (Wiener Neustadt), Steyr, Feldkirch, Bregenz, Leonding, Klosterneuburg, Baden bei Wien, Wolfsberg, Leoben, Krems an der Donau, Traun, Amstetten, Lustenau, Kapfenberg, Mödling, Hallein, Kufstein, Traiskirchen, Schwechat, Braunau am Inn, Stockerau, Saalfelden am Steinernen Meer, Ansfelden, Tulln an der Donau, Hohenems, Spittal an der Drau, Telfs, Ternitz, Perchtoldsdorf, Feldkirchen in Kärnten, Bludenz, Bad Ischl, Kismarton (Eisenstadt), Schwaz, Hall in Tirol, Gmunden, Wörgl, Hard, Wals-Siezenheim, Marchtrenk, Bruck an der Mur, Sankt Veit an der Glan, Korneuburg, Neunkirchen, Vöcklabruck, Lienz, Rankweil, Hollabrunn, Enns, Brunn am Gebirge, Ried im Innkreis, Bad Vöslau, Waidhofen an der Ybbs, Knittelfeld, Trofaiach, Mistelbach, Zwettl, Völkermarkt, Götzis, Sankt Johann im Pongau, Gänserndorf, Bischofshofen, Gerasdorf bei Wien, Ebreichsdorf, Seekirchen am Wallersee, Sankt Andrä, Groß-Enzersdorf.

Ausztria területe: 83 870 km2, Népessége: 8 504 850 fő, Hivatalos nyelv: Német (osztrák változata)

Turisztika:

Ausztria nagyon komoly turisztikai szerepkört is betölt, nem véletlenül a munkaerőt is ebbe a szegmensbe várják leginkább. Síparadicsomaik világhírűek, kihasználják az ország domborzati előnyeit. A híradásokból és az interneten folyamatosan nyomon követhetjük Ausztria hójelentését.

Melyek a legkeresettebb munkák, állások Ausztriában?

(a legfrissebb állásajánlatokat jelentkezési lappal együtt megtalálhatja a „Külföldi Munka” c. folyóiratban melyet szintén külföldi magyarok állítanak össze)

• Asztalos munka • Autószerelő munka  • Ács állás  • Ápoló munka  • Betegápolói munka  • Burkoló állás  • Bádogos munkák  • Cnc programozó  • Csempéző, hidegburkoló munka  • Csomagoló munkák • Cukrászállás  • Esztergályos munka  • Felszolgáló állás  • Szobafestő, mázoló  • Gipszkarton szerelő munka  • Gumis, gumi szerelő, centrírozó munka  • Gyári munka  • Hegesztő munka  • Hentes munka • Házvezetői munka • Húsipari munkák  • Kamionsofőr állások  • Kertész munka  • Konyhai kisegítő munka  • Kozmetikus  • Kőműves munkák  • Lakatos munka  • Mosogató munka  • Otthonsegítő munka  • Pincér állás  • Raktári munka  • Recepciós állás  • Különféle segédmunkák  • Ápoló, segédápoló munka  • Szakács állás  • Különböző szalagmunkák  • Gépszerelő, szerelő, karbantartó munkák  • Szobalány munka  • Takarító munka  • Targoncavezető állás  • Teherautó sofőr állás • Termelési munka  • Tetőfedő munka  • Villanyszerelő munka

Az összes Ausztriai állásokat itt találja! http://eumunka.eu

Hogyan lehet Ausztriában munkát vállalni?

Az ausztriai munkavállalás az Európa uniós csatlakozásunk óta klasszisokkal könnyebbült és fel is gyorsult. Az osztrák munkavállaláshoz így már nincs szükség munkavállalási engedélyre, nincs engedélyezési eljárás, elegendő a személyigazolvány, lakcímkártya, uniós egészségügyi kártya és maximum útlevél. (Az útlevél nem kötelező). Továbbá szükség lehet erkölcsi bizonyítványra, a képesítéseinkről, bizonyítványainkról másolat, fordítás és hitelesítés. Egy dolog amire szükség van: Önre, aki ott van már Ausztriában és készen áll bemenni a munkahelyre. Magyarországon a karosszékben ülve viszont ez lehetetlen!

Az ausztriai tartózkodáshoz, viszont szükség van tartózkodási engedély – és egyéb dokumentumok kiváltására. Azok a külföldi állampolgároknak, akik munkavállalás vagy letelepedés miatt érkeznek Ausztriába, a beutazást követő 3 napon belül, be kell jelentkezniük az ausztriai lakcím szerinti kerületi önkormányzati hivatalnál. Itt igényelhetik és kapják meg az igazolványukat is.

Ausztriában van próbaidő?

Igen van. A próbaidő mértéke, normál munkavállalás esetén 1 hónap, ez szakmunkás tanulók esetében 3 hónap lehet maximum. A próbaidős munkavállalás sajátossága, hogy ez idő alatt, mindkét fél indoklás nélkül a szerződést felbonthatja.

Ausztriában, mennyi a kötelező heti munkaidő?

Az osztrák munkaidő hasonló a magyar gyakorlathoz, ami heti 40 óra. Ez napi 8 órás bontásban történik. A munkáltató ettől eltérhet és 38,5 órát is engedélyezhet, ilyenkor a pénteki munkavégzés ideje rövidül.

Ausztriában van túlóra, túlmunka lehetőség?

Bizonyos munkakörökben előfordul túlóra, túlmunka. Ilyenkor a normál bérezésen felül plusz 50% pótlékra jogosult a munkavállaló. A heti túlmunka ideje összesen nem haladhatja meg az 50 órát.

Mi történik, ha megbetegszek külföldön, hogyan fognak ellátni?

Ha rendelkezünk Európa uniós egészségbiztosítási kártyával (amit Magyarországon kiváltottunk) akkor ugyan úgy ellátnak minket Ausztriában is, mint Magyarországon.

Ha Ausztriában elveszítem a munkám, mi történik, kapok munkanélküli ellátást?

Ha valamilyen oknál fogva elveszítené az állását, akkor az osztrák törvények értelmében munkanélküli ellátás részesül, de csak abban az esetben, ha:

• a munkanélkülivé válást bejelenti az osztrák munkaügyi szolgálatnak

• előtte legalább 4 hét megszakítás nélküli munkaviszonyunk volt, ellenkező esetben a munkanélküli ellátásunk alacsonyabb

• az ausztriai tartózkodás lakcím igazolása

Ha Ausztriában élek és dolgozom, akkor is kaphatok családi pótlékot?

A családi pótlék kérdésköre igen összetett. Családi pótlékot az a személy kérvényezhet, akinek fennáll az osztrák munkaviszonya. A családi pótlékot igénylőnek a gyermeke egy háztartásban kell, hogy éljen a családi pótlékot igénylővel. A családi pótlék mellé a szülő gyermekek után járó adókedvezményre (Kinderabsetzbetrag) is jogosult.

Az ellátás igénybe vételéhez feltétlenül szükséges az Ausztriai tartózkodás lakcím igazolással!

Ausztriában is van betegszabadság?

Igen van betegszabadság. Továbbá létezik táppénz is. Ennek szabályozása több változós, így a pontos információkkal keresse munkáltatóját. Az ellátás igénybe vételéhez feltétlenül szükséges az Ausztriai tartózkodás lakcím igazolással!

Mennyi szabadság jár Ausztriában?

Ha kevesebb, mint 25 évet dolgoztunk akkor az éves szabadságunk 30 munkanap. Ha több, mint 25 éves munkaviszonyunk van, akkor 36 munkanap a szabadságunk egy évben. Ezt kötelező kiadni, kivenni, mert kifizetni nem lehet! Az ellátás igénybe vételéhez feltétlenül szükséges az Ausztriai tartózkodás lakcím igazolással!

Mennyire szükséges a nyelvtudás az ausztriai munkavállalás során?

A nyelvtudás egy elég fontos pillére a munkavállalásnak, de nem kizáró ok. Számtalan példa van külföldi magyarok között, hogy nagyon sokan abszolút nulla nyelvtudással kimentek külföldre dolgozni. Mint ahogy azt az előzőekben is olvastuk, elég sok dokumentumot kell, hogy elintézzünk. Ez csak az egyik része a dolognak, de a munkáltatóval tudnunk kell beszélni, ha az nem tud magyarul. Ha magyar a munkáltató, akkor nem kell hogy tudjuk az adott ország nyelvét a munkavállalás szempontjából. A munkautasításokat értenünk kell, reagálnunk kell.

Kijelenthetjük, hogy mindenkinek saját felelőssége az egyes külföldi munkáltatók részére a nyelvismeretének olyan szintre hozása, mely megfelel az adott munkához. Ezért sem a közvetítő sem a munkahely nem tehető felelőssé – mert valakinek esetleg még nincs olyan szintű nyelvismerete amit kérnek. A különböző szintek elérése egyéntől függ és bárki képes akár 1 nap alatt is szert tenni olyan nyelvtudásra ami az adott munkahelyen szükséges szavak ismeretéhez elég. Ezért a munkakeresés már elkezdhető akár nyelvtudás nélkül is, hiszen volt már rá példa, hogy néhány hét nyelvtanulás után a munkát kereső már rendelkezett azokkal az alapvető ismeretekkel, amelyek elegendőek voltak ahhoz a munkához, melyre jelentkezett.

Ausztriában a német (bizonyos esetekben az angol) nyelv ismerete egy fontos elemét képezheti a munkavállalásnak abban az esetben, ha a munkáltató kifejezetten kér nyelvvizsga bizonyítványt.

A munkáltatók viszont ritkán határoznak meg nyelvvizsga bizonyítványhoz kötött nyelvtudást. Ezt általában speciális szakmákban jelölik meg, segéd és betanított munkák esetében nem. Például a Telejob Nemzetközi Munkaközvetítő Iroda által közzétett hirdetésekben nagyon ritka esetben kér a munkáltató A1, A2, B1, B2, C1 stb. nyelvtudás szinteket és az ezeket igazoló nyelvvizsga bizonyítványt. Amennyiben ezt a munkáltató kifejezetten kéri, az meg van jelölve az állásajánlatnál a hirdetésben is és ha ezzel nem rendelkezik a jelentkező akkor bizony az határozottan kizáró ok. Abban az esetben viszont, hailyen nyelvtudás szint elvárás nincs megjelölve, akkor jelentkezhet a munkavállaló nyelvtudási szintek megléte nélkül is az adott állásajánlatra. A túlnyomó részt segéd és betanított munkára jelentkező magyar munkavállalók részére azt javasoljuk, hogy fejlesszék nyelvtudásukat vagy jelentkezzenek magyar munkáltatóhoz.

Nagyon sokan abszolút nulla, tehát nyelvtudás nélkül indulnak neki a külföldi munkának és néhány hét alatt szert tesznek arra az ismeretre ami szükséges az adott, konkrét munkahelyen. Ebben az esetben nem valamely A1, A2, vagy bármilyen szint eléréséről van szó. Mindenki tudja és teljesen egyértelmű, hogy a külföldi munkavállalás esetében előnyt jelent a nyelvtudás. De azt nem jelenthetjük ki, hogy egyértelműen feltétel, hiszen bárki bármennyi idő alatt amennyi szükséges,meg tudja tanulni azokat a szavakat amelyek szükségesek és ha az adott munkahely ezt elfogadja, akkor elhelyezkedett a munkát kereső és elérte célját. Nem jelenthetjük ki tehát, hogy a munkahely “kéri a nyelvtudást” vagy “nem kéri” illetve “nincs meghatározva”, valamint az se jelenthetjük ki, hogy a munkát kereső nyelvtudás nélkül vagy nyelvtudással tudott elhelyezkedni – hiszen a jelentkezési procedúra alatt is jelentősen fejlődhet a nyelvtudása.

Azt viszont határozottan kijelenthetjük, hogy normális esetben a munkát keresőnek alkalmazkodnia kell az adott és konkrét munkahelyhez és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy elhelyezkedjen. Tehát azok a kijelentések általánosságban például, hogy “Ausztriában kell a nyelvtudás” vagy “Angliában nem lehet nyelvtudás nélkül elhelyezkedni” nem igazak. A kérdést nem ebből a nézőpontból kell vizsgálni, az ilyen kijelentések félrevezetőek, szakértelem hiányára utalnak és valami más célt szolgálnak de semmiképp se a korrekt tájékoztatást.

Hol van Ausztriában a legtöbb munkavállaló?

bécsAusztria fővárosa Bécs fogadja a legtöbb látogatót és munkavállalót. Némi információ Bécsről: Bécs (németül Wien, angolul Vienna) Ausztria egyik legnagyobb városa. Impozáns épületekkel és turisztikai látnivalókkal. Aki Ausztriában vállal munkát, mindenképpen látogasson el Bécsbe és tekintse meg értékeit. Népessége közel 1,8 millió fő. Címere:

Nagyon sok külföldi él Bécsben, köztük külföldi magyarok is. Aki az utcákon sétál és elég jó a füle, biztos, hogy fog magyar szót is hallani. Hogy el ne tévedjünk, nézzünk egy Bécs térképet:

Bécs térképe

Ausztriában hol találom a magyar nagykövetséget? Mi a címe és az elérhetősége?

Magyar Nagykövetség – Ausztria Magyarország diplomáciai képviselete: Bécs Nagykövetség Cím: Bankgasse 4-6 1010 Wien Előhívó: 00-43-1 Telefon: 537-80-300 (munkaidőben) Ügyelet: (00-43-699) 120-290-48 (mobiltelefon diplomáciai ügyekben, munkaidőn kívül) Fax: 535-99-40 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Szalay-Bobrovniczky Vince E-mail: mission.vie@kum.gov.hu Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/vienna

Hol találok olcsó szállást Ausztriában?

Mint ahogy előbb már leírtuk aki ausztriai munkára adja a fejét előbb a szállást kell megoldania és nem a munkával kell kezdenie az egészet. Ha még nem megoldott a szállása, a nagyobb profit elérése érdekében, inkább diákszállót, vagy munkásszállót válasszon. Bécsben is számos szállást talál, de országosan is informálódhat. Az szállást érdemes mindig időben lefoglalni, mert ha csak becsöppenünk, nem biztos, hogy lesz szabad kapacitásuk. Ezért sem lehet előbb a munkahelyet elintézni és utána a szállást. A szállás az első! Ausztriai szállások láncokba tömörülnek és így még könnyebb a szálláskeresés és szállásfoglalás lebonyolítása.

Ifjúsági szállást itt kereshet magának: www.jugendherberge.at

Diákszállót pedig itt: www.studium.at/studentenheime

Hol találok megbízható ausztriai álláshirdetéseket?

Megbízható állásokat minden esetben csak hiteles forrásból és hiteles közvetítő által kaphat akinek ellenőrízhető neve és címe, irodája van. A Külföldi Állások Hiteles Gyűjteménye a Külföldi Állásajánlat Világinformációs Adatbank weblap 2004 óta megtalálható a http://eumunka.eu oldalon. Az Ön személyre szabott állásajánlatait viszont külföldi magyar munkatársak a Telejob Nemzetközi Európai Uniós Munkaközvetítő irodánál állítják össze. Az állásokra beadható jelentkezési lap megtalálható a „Külföldi Munka” című Nemzetközi Újságban mely kapható magyarországon az újságárusoknál is illetve letölthető a http://telenews.co.uk internetes oldalról. A hirdetések magyar nyelven találhatók a hirdető munkahelyek és munkaközvetítő irodák jóvoltából, így Ön ki tudja választani, hogy melyik munka szimpatikus Önnek. Az újságban hirdető munkaközvetítő irodák teljes körű ingyenes ügyintézést vállalnak. Itt megtalálhatja az össze, friss ausztriai álláslehetőséget külföldi magyarok jóvoltából!

Sokan nem kapnak munkát, sok az átverés

Mint írtuk, szükséges, de nem elegendő a hiteles forrás, azt is tudnia kell Önnek, hogy az állásra magyarországról van-e esélye jelentkezni és nem-e egy olyan álláshirdetést olvas amit az adott ország helyi munkavállalói részére szánnak. Ebben az esetben Ön hiába olvas egy magyar nyelvre lefordított álláshirdetést azt a látszatot keltve, mintha Önnek szólna az ajánlat. Ezeket az ajánlatokat általában névtelen internetes troll-ok szedik le külföldi weboldalakról és úgy tüntetik fel azokat, mintha Önnek szólnának az ajánlatok, így Ön átverés áldozata lesz.

Általában az internetes trollok elrejtik személy azonosságukat és nem derül ki, hogy ki szerkeszti az oldalt (a felelősségre vonás elöl bújnak el). A külföldi országok állás hirdetéseit általában internetes trollok névtelenül általában csupán az oldalak látogatottságának növelése érdekében másolják.

A Telejob Nemzetközi Európai Uniós Munkaközvetítő Iroda munkatársainak elmondása alapján sokan azért nem kapnak külföldi munkát magyarországról a fennt említett módokon kívül, mert sok magyarországi közvetítő vagy állást ajánló előbb a munkával, internetről másolt álláshirdetésekkel kecsegteti a jelentkezőket és elfelejtik elmondani azt, hogy minden országban a munka megkezdése előtt már kint kell tartózkodni. Úgy, hogy a jelentkező még magyarországon tartózkodik, a külföldi munkáltató soha nem fog neki munkát adni, hiszen az állásokat meghirdetik általában helyben is, és van helyi jelentkező bőven. Még Burgenlandban is. Ezért jutnak ki kevesen magyarországról és sokan úgy érzik, hogy lehetetlen vállalkozásba kezdenek.

Kizárólag a megfelelő információk hiánya az ami ellehetetleníti az állást keresőket, illetve az információk, pl. álláshirdetések téves módon történő feltüntetése. Ezek az interneten fellelhető álláshirdetések egyáltalán nem magyaroknak szólnak, azok 100%-ban a helyi, külföldi álláskeresőket célozzák meg és nagyon sok külföldön élő munkát kereső is olvassa azokat és pályázik rá vagy bemegy személyesen a munkahelyre – hiszen ha megtalálható a cím és elérhetőség az interneten akkor az egész világ egy nyitott könyv: bárki jelentkezhet. Tehát aki internetes címeket tesz közzé az megtéveszti az álláskeresőket: elfelejti közölni, hogy a címeket, email címeket több százezren is látják és így a jelentkezés esélytelen.

A valóban betölthető álláslehetőségekre általában külföldi közvetítő irodán keresztül történik a jelentkezés, hiszen az iroda tudja szűrni a dömpingszerűen beérkező jelentkezéseket, melyek között sajnos nagyon sok külföldi van – az egész Európai Unió területéről – beleértve Romániából, Lengyelországból. Ezeket a munkáltató nem is akarja látni.

Ezért van az, hogy a jó külföldi munkák nagy részét nem hirdetik meg a munkáltatók az interneten, hanem kizárólag a helyi üzlet ablakára rakják ki az állás hirdetést vagy nyomtatott újságokban adják fel a hirdetést. Ezeknek felkutatásában külföldi magyarok tudnak segítséget nyújtani, illetve külföldi magyar munkaközvetítő irodák. Ha meg is hirdetik az állást, akkor inkább közvetítőn keresztül várják a megfelelő jelentkezőket. A Telejob Nemzetközi Munkaközvetítő Iroda munkatársai külföldi magyarok és ilyen jellegű közvetítést végeznek, mely Európai Uniós Munkaközvetítő központ az Egyesült Királyságban található. Az egész Európai Unión belül a munkaközvetítés ingyenes szolgáltatás, távmunkában zajlik és a munkavállaló részére a közvetítés és tanácsadás nem kerül pénzbe.

A külföldi munkavállalás során nagyon fontos az információk pontos átadása és a tájékoztatás. A külföldi magyarok által szerkesztett “Külföldi Munka” c. újság már 11-ik éve tájékoztatja pontos információkkal és állásajánlatokkal az olvasókat.

Őrvidék – Kétnyelvű református gyülekezet Felsőőrön

Felsőőr, 2015. június 1. Guthy László lelkész, a kétnyelvű gyülekezet vezetője a pünkösdhétfői istentiszteleten az Őrvidéki (Burgenland) Felsőőr (Oberwart) református templomában 2015. május 25-én.

burgenland9

burgenland10

Orgona a pünkösdhétfői istentiszteleten az Őrvidéki (Burgenland) Felsőőr (Oberwart) református templomában 2015. május 25-én.

burgenland11

A református templom, a kétnyelvű gyülekezet központja az Őrvidéki (Burgenland) Felsőőrön (Oberwart) 2015. május 25-én.

Őrvidék – Őrisziget

burgenland12

2015. június 1. A 16. században épült Szent László templom az Őrvidéki (Burgenland) Őriszigeten (Siget in der Wart) 2015. május 25-én.

Budapest, 2015. május 30., szombat – A diákok több mint 70 százaléka a Facebookon keres munkát, ezt követik a diákszövetkezetek weboldalai, valamint az állásbörzék és karriernapok – derült ki a Mind-Diák Szövetkezet felméréséből.

A mintegy nyolcezer tanuló megkérdezésével készített kutatásból kiderült az is, hogy a hallgatók csaknem 80 százalékának a jó fizetés az egyik legfontosabb szempont a diákmunka kiválasztásánál. A válaszadók több mint fele szakmai kihívást jelentő állást keres, és a rugalmas munkaidő is fontos kritérium a diákoknak.

A diákmunkák népszerűségi versenyében továbbra is az adminisztratív munkák vezetnek, ezeket a gyakornoki, vagyis szakirányú tanulmányokat igénylő és a host/hostess munkakörök követik. Mivel azonban vidéken a legnagyobb arányban betanított és könnyű fizikai munkák vannak a szövetkezet kínálatában, a legtöbben ezeken a területeken dolgoznak, míg Budapesten az irodai és gyakornoki munkakörök vezetnek.

A felmérésből kiderül az is, hogy egy diákmunkás azonos bruttó bér mellett jobban kereshet, mint a főállású kollégája, mert bérét csak 16 százalékos személyi jövedelemadó-levonás terheli. Ezzel jól járnak a munkaadók is, hiszen a munkáltatói ráfordítás akár 30-40 százalékkal is kisebb lehet, ami ösztönzőleg hathat a tanulók foglalkoztatására – írják.

A cégek jellemzően nem tervezik a diákok hosszabb távú foglalkoztatását, ennek ellenére folyamatosan bővül a foglalkoztatók köre, csaknem 25 százalékkal nőtt a vállalatok diákmunka iránti igénye a 2015-ös első negyedéves adatok alapján az előző év azonos időszakához képest.

In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern

Budapest, 2015. május 29., péntek – A Föld lakosságának a fele, mintegy 3,9 milliárd ember használ majd internetet 2019-ben, miközben várhatóan megháromszorozódik az internetes adatforgalom 2014-hez képest – derül ki a Cisco előrejelzésből – így távmunkában is egyre többen fognak dolgozni.

Az adatforgalom rohamos emelkedését az internethasználók számának növekedése mellett a gép-gép közötti (M2M) kapcsolatok és a személyes eszközök terjedése, a gyorsabb szélessávú kapcsolatok és a fejlett videoszolgáltatások magyarázzák – közölték.

Az internetezők létszámának növekedésével egyre jobban fog terjedni az internetes távmunka is

Az előrejelzés szerint a hálózati eszközök és kapcsolatok száma 2019-re eléri a 24 milliárdot, a 2014-es 14 milliárd után, így a szolgáltatóknak fel kell készülniük az eszközök áradatára. Ezek az eszközök lehetnek táblagépek, okostelefonok, interneteléréssel rendelkező nagyfelbontású televíziók, M2M kapcsolatok, valamint testen viselhető eszközök. 2019-re globálisan 3,2 hálózati eszköz vagy kapcsolat jut majd egy emberre, 2014-ben ez 2 volt.

File photo of a visitor walking past a Cisco advertising panel at the Mobile World Congress in BarcelonaA Cisco előrejelzése szerint négy év múlva a video aránya a teljes internetes forgalmon belül várhatóan 80 százalékra növekszik, szemben a 2014-ben mért 67 százalékkal. A lakossági-, üzleti-, és mobilfelhasználók az összes hálózat- és eszköztípuson igénylik majd a fejlett videoszolgáltatásokat, amelyeknél a szolgáltatás minősége, könnyű kezelhetősége, a megfelelő tartalom és a felhasználói élmény, illetve az ár lesz a siker kulcsa.

A minden a hálón (Internet of Everything – IoE) trend kézzelfogható növekedést mutat, az M2M kapcsolatok száma háromszorosára növekszik a következő 5 év során, így 2019-re 10,5 milliárd ilyen kapcsolat lesz.

Ennek oka az előrejelzés készítői szerint az, hogy az IoE széleskörűen elterjed a különböző ágazatokban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben, az iparban, a kiskereskedelemben és a szállítmányozásban, másrészt az otthonokban is, ahol egyre nagyobb számban lesznek videos biztonsági berendezések, okosmérők, világítás- és hőmérséklet szabályozók. A növekedés várhatóan a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközök esetében lesz a leggyorsabb, 8,6-szoros – olvasható a tájékoztatásban.

2014.06.01. Új munkafolyamatok, nagy mennyiségű munkakiosztás!

Tájékoztatjuk munkatársainkat, hogy 2014.05.30-tól rendkívül nagy mennyiségű feladatok jelentek meg a távmunka elosztási rendszerben. Az új munkafolyamatok megjelenése mellett az adatrögzítési, gépelési munkák száma is robbanásszerűen megnövekedett! 

Munkakód: 6100-002: Pályázati anyagok feldolgozása - a munkafolyamat indítása alkalmával 122 db munka került feltöltésre a szerverre 

 Nagy mennyiségű On-line gépelési feladatok! - 100-as nagyságrendű gépelési munkák, folyamatos feltöltéssel! 

 On-line fordítási munkák - 300 db friss német nyelvű fordítási és angol nyelvű fordítási feladatok


Hirdetések On-line feladása 2013.11.19-től

Tájékoztatjuk munkatársainkat, hogy a mai napon ismételten megkezdődött a Hirdetések On-.line feladása munkafolyamat a 4900-004-es munkakódon. A munkák kiírását a munkakiosztási szerveren (Távmunka Koordinációs Szoftware) találhatják. A munkafolyamat bekötésre került a PayPal azonnali Angol font alapú kifizetéses rendszerbe, melynek során a központ által leellenőrzött munkák azonnal kifizetésre kerülnek. A munka díjazása 0.10 Angol font (10 penny) / hirdetés.

 

E-mail cím adatrözgítés és kattintás

Tájékoztatjuk munkatársainkat, hogy a 4900-004-es munkakódon szereplő E-mail cím rögzítés és kattintás munkafolyamat elszámolásában áttértünk az Angol font alapú kifizetési rendszerre. A munkafolyamat gyorsított regisztrációval is elérhető. A korábbi 10,-Ft-os munkadíj az új elszámolás alapján 0.10 Angol fontra (kb. 35,-Ft) emelkedett. A munkadíjak kifizetése a kattintáskor azonnal megtörténik!

Ügyfélszolgálat
Bintonsági védelem

SiteLock

A web oldal használatának biztonságát a SiteLock garantálja.
Amennyiben a munkaszerver fut, működésének legutóbbi ellenőrzési időpontja a Passed sorban látható.

Pénzfizetési rendszerek

Transferwise

Paypal

On-line ügyfélszolgálat

On-line operátor
​Elérhető: munkanapokon általában 
16:00 órától 19 óráig

​de ha az alábbi gomb zöld és On-line, a kezelő elérhető!

Felíratkozás hírleveleinkre

2015. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Központi telefonszám

Központi telefonszám: 0044/759-421-6309 (London) magyar idő szerint 9-22 óráig.

Szabó Károlyné - (magyarországi kiadványterjesztő munkacsoport vezetője - Telework Team) 70/298-9063 7-18 óráig minden nap
Központi telefonszámunkon az ügyfélszolgálat elérhető munkanapokon. Nyitva tartási időn kívül kizárólag fax fogadására van lehetőség. Kérjük a központi telefonszámunkat abban az esetben hívja, ha a web oldal tartalmát már elolvasta, és a web oldalt már nem vendégként áttanulmányozta. Kérjük olvassa el ezenkívül az alábbi telefonálási útmutatót is, mielőtt a központi számot hívja.

TELEFONÁLÁSI ÚTMUTATÓ

 

Munkastatisztika
A legutóbbi 3 órában és jelenleg 3 adatrögzítő dolgozik az On-line adatmásolási rendszerben

Távmunkás ügyfélkód Utolsó 3 órában rögzített adat
640500091
37
650700053
34
650700098
1

A legutóbbi 3 napban és jelenleg 34 fordító dolgozik az On-line rendszerben

Távmunkás ügyfélkód Utolsó 3 nap fordított adat
470604155
1
630100624
5
650500280
14
650500365
2
650500390
3
650500424
17
650500443
6
650500463
15

A legutóbbi 3 napban és jelenleg 0 gépelő dolgozik az On-line rendszerben

Távmunkás ügyfélkód Utolsó 3 napban leadott oldal

A legutóbbi 7 napban 1 telefonos munkatárs dolgozott

Távmunkás ügyfélkód Telefon
szám
A leguóbbi héten leadott munka
100-800-000

5